Συχνές ερωτήσεις

Η αποτρίχωση με χρήση laser Αλεξανδρίτη είναι η πιο ασφαλής μέθοδος laser αποτρίχωσης. Έχει εφαρμοστεί με απόλυτη ασφάλεια σε εκατομμύρια ανθρώπους και υπάρχει πλήθος μελετών που το αποδεικνύουν. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το laser αφαιρεί την τρίχα επιτυγχάνοντας το «κάψιμο» της ρίζας. Εκμεταλλεύεται την ιδιότητα της μελανίνης να απορροφά την ενέργεια του φωτός και μέσω αυτού του μηχανισμού αυξάνει την θερμοκρασία στον θύλακα της τρίχας πάνω από τους 90 βαθμούς Κελσίου. Η διαφορά είναι ότι η διαδικασία αυτή με laser γίνεται τόσο γρήγορα και εστιασμένα που δεν επηρεάζεται το δέρμα γύρω από την τρίχα. Στην αποτρίχωση IPL θερμαίνεται όλη η περιοχή – και το δέρμα!

Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η περιοχή στην οποία εφαρμόζεται το laser, τον τύπο της τρίχας και το χρώμα της επιδερμίδας. Επίσης, παίζει ρόλο η κληρονομικότητα, γι’ αυτό και τόσο ο χρόνος επανάληψης των συνεδριών, όσο και ο τελικός αριθμός που θα απαιτηθεί διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ωστόσο, το μέσο χρονικό διάστημα μεταξύ των συνεδριών είναι από 4 έως 10 εβδομάδες, ενώ όσο προχωράει η θεραπεία, το μεσοδιάστημα ανάμεσα στις συνεδρίες αυξάνεται.

Για να ''απενεργοποιηθεί'' ο θύλακας τις τρίχας συνήθως απαιτούνται 3 με 6 συνεδρίες.

Από λίγα λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που εφαρμόζεται το laser.

Δεν υπάρχει πόνος. Άνθρωποι με μεγάλη ευαισθησία στον πόνο, κάποιες φορές, αναφέρουν μία ήπια ενόχληση και την αίσθηση μικρών τσιμπημάτων.

Βεβαίως! Από την 1η κιόλας συνεδρία θα δείτε μείωση στην τριχοφυΐα, ενώ οι τρίχες θα είναι πιο μαλακές

Όχι, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Για προληπτικούς λόγους, τόσο ο πελάτης όσο και ο γιατρός φορούν προστατευτικά γυαλιά κατά την διάρκεια της θεραπείας.

Όχι, δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας. Στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι που κάνουν αποτρίχωση με laser παρουσιάζουν ένα ήπιο κοκκίνισμα του δέρματος, το οποίο σύντομα εξαφανίζεται. Σε πολύ ευαίσθητα δέρματα αυτή η ερυθρότητα μπορεί να διαρκέσει περισσότερες ώρες. Σε αυτές στις περιπτώσεις βοηθά η εφαρμογή πάγου ή μιας ενυδατικής κρέμας. Στο πρώτο 48ωρο μετά από μια συνεδρία συστήνεται η αποφυγή ντους με καυτό νερό, όπως και η σάουνα ή το χαμάμ.

Απόλυτα! Η αποτρίχωση με laser εξαλείφει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε ποσοστό 90% σε minimum περίπου 6 συνεδρίες. Για τις ελάχιστες τρίχες που ίσως επιμένουν να επανεμφανίζονται, ίσως απαιτηθεί μία συνεδρία συντήρησης το χρόνο.

COOLSCULPTING

Laser tatoo

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ