Συχνές Ερωτήσεις

 • Πόσο ασφαλής μέθοδος είναι η αποτρίχωση με laser;
  Η αποτρίχωση με χρήση laser Αλεξανδρίτη είναι η πιο ασφαλής μέθοδος laser αποτρίχωσης. Έχει εφαρμοστεί με απόλυτη ασφάλεια σε εκατομμύρια ανθρώπους και υπάρχει πλήθος μελετών που το αποδεικνύουν. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
 • Ποια είναι η διαφορά της αποτρίχωσης με laser σε σχέση με τη μέθοδο IPL; Είναι πιο αποτελεσματική;
  Το laser αφαιρεί την τρίχα επιτυγχάνοντας το «κάψιμο» της ρίζας. Εκμεταλλεύεται την ιδιότητα της μελανίνης να απορροφά την ενέργεια του φωτός και μέσω αυτού του μηχανισμού αυξάνει την θερμοκρασία στον θύλακα της τρίχας πάνω από τους 90 βαθμούς Κελσίου. Η διαφορά είναι ότι η διαδικασία αυτή με laser γίνεται τόσο γρήγορα και εστιασμένα που δεν επηρεάζεται το δέρμα γύρω από την τρίχα. Στην αποτρίχωση IPL θερμαίνεται όλη η περιοχή – και το δέρμα!
 • Κάθε πότε χρειάζεται να επαναλαμβάνω τις συνεδρίες;
  Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η περιοχή στην οποία εφαρμόζεται το laser, τον τύπο της τρίχας και το χρώμα της επιδερμίδας. Επίσης, παίζει ρόλο η κληρονομικότητα, γι’ αυτό και τόσο ο χρόνος επανάληψης των συνεδριών, όσο και ο τελικός αριθμός που θα απαιτηθεί διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ωστόσο, το μέσο χρονικό διάστημα μεταξύ των συνεδριών είναι από 4 έως 10 εβδομάδες, ενώ όσο προχωράει η θεραπεία, το μεσοδιάστημα ανάμεσα στις συνεδρίες αυξάνεται.
 • Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ;
  Για να ”απενεργοποιηθεί” ο θύλακας τις τρίχας συνήθως απαιτούνται 3 με 6 συνεδρίες.
 • Πόση ώρα κρατάει η κάθε συνεδρία;
  Από λίγα λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που εφαρμόζεται το laser.
 • Θα πονέσω;
  Δεν υπάρχει πόνος. Άνθρωποι με μεγάλη ευαισθησία στον πόνο, κάποιες φορές, αναφέρουν μία ήπια ενόχληση και την αίσθηση μικρών τσιμπημάτων.
 • Θα δω αποτέλεσμα από την πρώτη συνεδρία;
  Βεβαίως! Από την 1η κιόλας συνεδρία θα δείτε μείωση στην τριχοφυΐα, ενώ οι τρίχες θα είναι πιο μαλακές.
 • Η δέσμη του laser μπορεί να είναι επικίνδυνη για άλλα σημεία του σώματος μου κατά τη διάρκεια της συνεδρίας;
  Όχι, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Για προληπτικούς λόγους, τόσο ο πελάτης όσο και ο γιατρός φορούν προστατευτικά γυαλιά κατά την διάρκεια της θεραπείας.
 • Υπάρχει περίοδος αποθεραπείας; Τι πρέπει να προσέχω μετά τη συνεδρία;
  Όχι, δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας. Στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι που κάνουν αποτρίχωση με laser παρουσιάζουν ένα ήπιο κοκκίνισμα του δέρματος, το οποίο σύντομα εξαφανίζεται. Σε πολύ ευαίσθητα δέρματα αυτή η ερυθρότητα μπορεί να διαρκέσει περισσότερες ώρες. Σε αυτές στις περιπτώσεις βοηθά η εφαρμογή πάγου ή μιας ενυδατικής κρέμας. Στο πρώτο 48ωρο μετά από μια συνεδρία συστήνεται η αποφυγή ντους με καυτό νερό, όπως και η σάουνα ή το χαμάμ.
 • Είναι οριστική η εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με τη laser αποτρίχωση;
  Απόλυτα! Η αποτρίχωση με laser εξαλείφει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε ποσοστό 90% σε minimum περίπου 6 συνεδρίες. Για τις ελάχιστες τρίχες που ίσως επιμένουν να επανεμφανίζονται, ίσως απαιτηθεί μία συνεδρία συντήρησης το χρόνο.